Меню
Запазете час за консултация
Попълнете, за да се свържем с Вас и да уточним времето и начина на консултацията Ви.

Телефонната линия работи от 10:00 до 16:00 часа всеки делничен ден. Видео консултация може да проведете от 8:00 до 20:00 часа всеки делничен ден.
Име и фамилия *
Пол *
Възраст *
Телефон *
Email *
Код на Вашата организация
Населено място *
Защо се обръщате към нас? Опишете накратко какво Ви тревожи? *
Какво очаквате от нас? *
Предпочитан начин за провеждане на консултациите *
Предпочитан език за провеждане на консултациите: *
Посочете кой ден е удобен за Вас? *
Видео консултации се провеждат всеки делничен ден от 8:00 до 20:00 часа.
Посочете кой час е удобен за Вас? *
Видео консултации се провеждат всеки делничен ден от 8:00 до 20:00 часа.
Имате ли предишен опит с психотерапия или консултации?
Как разбрахте за Kabinet.bg?
Има ли нещо друго, което е важно да знаем?
Изпращайки заявката за консултация, Вие се съгласявате с Общите условия и Политиката ни за поверителност.

Общи условия

1. За нас

Онлайн Платформата Kabinet.bg („ние“, „нас“ или „наш“), управлявана от „Българско общество по групова анализа и групови процеси“ (БОГАГП), Сдружение, регистрирано ЗЮЛНЦ в България, работещо в обществена полза, ЕИК 176609841, е платформа („Платформата“) за дистанционна психо-социална подкрепа и психотерапия от професионални Консултанти (психотерапевти; психотерапевти в обучение, работещи под супервизия; и социални работници) чрез различни форми на онлайн консултации, даване на информация, разговори за психо-социална подкрепа и психотерапия.

2. Платформата

Нашите психотерапевтични услуги се предоставят през Платформата Kabinet.bg – онлайн (по имейл или като видео- конференции) и/или по телефон – от професионални психотерапевти; психотерапевти в обучение, работещи под супервизия; и социални работници („Консултанти“). Ние влизаме във връзка с Вас („Потребител“) по Ваше желание и за да Ви предоставим дистанционна психотерапевтична подкрепа („Услуги“).

Като използвате Платформата Kabinet.bg, Вие приемате правилата, изложени в настоящите Общи условия и нашата Политика за поверителност. От Вас ще бъде изискано да приемете тези условия като част от регистрацията в Платформата и когато използвате нашите услуги. Вие не може да използвате нашите Услуги, ако не приемете да бъдете обвързани от тези Условия.

3. Услугите

В периода 1 юли – 31 декември 2020 г., в условията по време на и непосредствено след ситуацията на пандемия Covid-19, онлайн Платформата Kabinet.bg предоставя безплатна психо-социална подкрепа и психотерапия от професионални консултанти (психотерапевти; психотерапевти в обучение, работещи под супервизия; социални работници), чрез различни форми на онлайн консултация, разговори и психотерапия. Онлайн психотерапията е психотерапия, която се осъществява дистанционно, с помощта на устройство, свързано към интернет или телефонна връзка.

Всички Консултанти, които предоставят Услуги чрез онлайн Платформата Kabinet.bg, са професионални психотерапевти; психотерапевти в обучение, работещи под супервизия; или социални работници от екипа на БОГАГП, изцяло отговорни за Услугите, които всеки един от тях предоставя, и са обучени или са в процес на обучение и работят под супервизия съгласно общите стандарти за обучение, практикуване и супервизия на професията психотерапевт в България (на Българската асоциация по психотерапия) и в Европа (на Европейската асоциация по психотерапия), с опит в различни психо-социални и психотерапевтични методи. Консултантите работят съгласно правилата на Етичния кодекс на БОГАГП.

Услугите се осигуряват на един от езиците, практикувани от Консултантите (български, английски, френски, немски, руски, гръцки, турски и др.).

Услугите на Kabinet.bg не включват предоставяне на мнения, информация и консултации, свързани с медицински процедури във връзка с Covid-19, диагностика или насочване към медицински звена за тестване и лечение на пациенти с вируса и нашите Консултанти ще могат да предоставят само насока към обществено достъпната към всеки един момент официална информация във връзка с вируса.

За нас пълната конфиденциалност и поверителността на Вашите данни и защитата на Вашите лични данни е от първостепенно значение. Ангажираме се да осигурим адекватна защита на личните данни, които ни предоставяте посредством онлайн инструментите, които използваме за работата си. Сесиите не се записват и протичат в условия на конфиденциалност. Съдържанието им е поверително и общи данни могат да се ползват само с учебна/научна цел след предварително писмено съгласие на потребителя.

3.1. Индивидуални консултации

Платформата е създадена, за да обслужи дистанционно нуждите на потребители в ситуация на социално дистанциране, изолация и невъзможност за среща на живо породени от Covid-19 или по причини на географска отдалеченост. Освен дългогодишния опит с индивидуална и групова терапия на живо, нашите Консултанти са обучени и имат опит с работа по телефона, имейла и видеоконферентна връзка. При определени обстоятелства е възможно част от сесиите да се провеждат и на живо, по допълнително договаряне.

Може да запазите своя час за консултация с наш професионален консултант:
 • като се обадите на безплатния телефон с номер и работно време, публикувани на Kabinet.bg;
 • като попълните регистрационна форма на Kabinet.bg (по всяко време);
 • като пишете в чата (с работно време с Консултант в реално време, публикувано на Kabinet.bg);
 • като ни пишете по имейла на info@kabinet.bg (по всяко време).

Първоначалният телефонен разговор с Вас, определяне на Вашите нужди и за насрочване на час за сесия с наш Консултант може да продължи до 25 минути. Ние ще изслушаме Вашите нужди и споделените чувства като стрес, фрустрация, тъга, страх, гняв, болка, самота, объркване и др., като ще Ви подкрепим в осъзнаването, че всички емоции са нормална част от реакцията към непознатата и шокираща ситуация на криза по време на пандемия.

След определяне на това, от което имате нужда и удобното време и начин за консултация, в рамките на до 2 часа ще получите обаждане за насрочване на телефонна сесия или имейл с допълнителни инструкции и линк с „вход“ за онлайн сесия с Консултант.

Всеки потребител има право на 5 безплатни сесии (по телефон, имейл или като видеоконференция) с професионален терапевт, с честота определена от Консултанта, с когото потребителят работи. След изтичането на броя безплатни сесии, Вашата работа подлежи на допълнително договаряне с Консултанта, с когото работите.

Една сесия с наш Консултант-психотерапевт има продължителност 45 минути.

3.2. Консултации по телефона

Имате възможност да изберете консултация с наш Консултант по телефона. До 5 телефонни сесии с продължителност 45 минути са безплатни за Вас.

3.3. Консултации по имейла

Имате възможност да изберете консултация с наш Консултант по имейла. До 5 имейл сесии (обмени на писма) са безплатни за Вас.

3.4. Онлайн консултации

С цел оптимално провеждане на консултацията с наш Консултант, Платформата работи с насрочване на сесии и с видеоконферентна връзка. Използваните от нас онлайн инструменти са от най-разпространените и не предвиждат сваляне на приложения и специализирани софтуери от страна на Потребителя. Потребителят получава линк на имейла си, който е „вход“ за сесията и се отваря като стандартна интернет страница, за да го използвате през интернет браузъра на компютъра, таблета или през мобилния си телефон.

Можете да използвате онлайн услугите на Платформата Kabinet.bg през устройство по Ваш избор – настолен компютър, лаптоп, таблет или смартфон. Единственото задължително условие е да имате достъп до добра интернет връзка.

3.5. Групова работа, консултации и взаимопомощ

В периода 01 юли – 31 декември 2020 г. Платформата Kabinet.bg осигурява и възможност за безплатна групова терапия онлайн в група за взаимопомощ, водена от професионални Консултанти.

Можете да се включите в обявена група, в обозначения срок за регистрация в група на онлайн Платформата Kabinet.bg, секция „Новини“:
 • като се обадите на безплатен телефон с номер и работно време, публикувани на Kabinet.bg;
 • като попълните регистрационна форма на Kabinet.bg (по всяко време);
 • като пишете в чата (с работно време с Консултант в реално време, публикувано на Kabinet.bg).

След заявяване на Вашето желание за групова работа, в рамките на до 5 работни дни ще получите обаждане или имейл с допълнителни инструкции и/или линк с „вход“ за първоначално онлайн среща-интервю за включване на група.

Всеки потребител, който се включва в група, има право на 8 безплатни групови сесии. Една групова сесия има продължителност 90 минути.

Местата в групите са ограничени и достъп до тях се предлага до изчерпване на свободните места.

3.6. Психотерапевтите („Консултантите“)

Всички Консултанти, които предоставят Услуги чрез Платформата Kabinet.bg, са професионални психотерапевти; психотерапевти в обучение, работещи под супервизия; или социални работници от екипа на БОГАГП, изцяло отговорни за Услугите, които всеки един от тях предоставя, и са обучени или са в процес на обучение и работят под супервизия съгласно общите стандарти за обучение, практикуване и супервизия на професията психотерапевт в България (на Българската асоциация по психотерапия) и в Европа (на Европейската асоциация по психотерапия), с опит в различни психо-социални и психотерапевтични подходи. Консултантите възприемат и работят според нормите и правилата на Етичния кодекс на БОГАГП.

Освен дългогодишния опит с индивидуална и групова терапия на живо, нашите Консултанти са обучени и имат опит с работа по телефона, имейла и чрез видеоконферентна връзка. Те са преминали и специализирано обучение за адресиране на психични проблеми и страдание по време на социална изолация, пандемия и др. Covid-19 предизвикателства.

Когато направите Вашето запитване на Платформата Kabinet.bg по удобен за вас начин (по телефон, регистрационна форма или чат), и бъде определено от какво имате нужда, ще бъдете насочени към конкретен консултант, с когото ще работите всеки път.

Конкретният консултант, с когото ще работите, се определя от координаторите в платформата след анализ на Вашите нужди и възможните свободни часове.

3.7. Безплатни сесии

В периода 1 юли – 31 декември 2020 г., в условията по време на и непосредствено след ситуацията на пандемия Covid-19, Платформата Kabinet.bg предоставя безплатна психо-социална подкрепа и психотерапия до 5 индивидуални сесии (от по 45 минути всяка) или до 8 групови сесии (от по 90 минути) за всеки нуждаещ се.

Обажданията на телефонната линия на Платформата, с номер публикуван на Kabinet.bg,са безплатни за Вас.

Осигуряването на стабилна интернет връзка при виртуални сесии е Ваш ангажимент.

4. Права и задължения на потребителя

4.1. Право на участие

Всеки на възраст над 18 г., който може да бъде обслужен на езиците, предлагани на платформата, има право да заяви интерес към безплатните сесии и да получи безплатна консултация в периода на Covid-19, 1 юли – 31 декември 2020 г., независимо къде живее и дали се намира в усложнени от Covid-19 житейски обстоятелства или не.

Броят и честотата на провеждането на безплатните сесии, които всеки Потребител ще получи, ще бъдат уточнени допълнително между него и Консултанта, с който ще работи, съобразно индивидуалните нужди на Потребителя и възможностите на Консултанта, като Потребителят има право на до 5 безплатни индивидуални сесии (от по 45 минути всяка) за периода до декември 2020 г.

Безплатните сесии са подходящи за медици, медицински персонал и здравни медиатори на първа линия в здравната система по време на Covid-19, потребители в карантина, потребители прекарали болестта или преживели загуба, потребители в уязвими общности и неравностойно положение, както и за всеки, който има нужда от консултация и подкрепа.

За дистанционна психотерапевтична помощ за Вашето дете, родителите приемат Общите условия от името на своите деца на възраст от 0 до 16 години и заедно със своите деца на възраст между 16 и 18 години.

4.2. Успешно предоставяне на Услугите

За успешното предоставяне на Услугите, необходимо е Вие да:
 • Спазвате уречения ден и час за насрочените виртуални срещи или телефонни сесии и в случай на невъзможност да се свържете, да уведомите Вашия Консултант;
 • Осигурявате 45 (или 90 за групова сесия) минути за себе си в уединение и спокойствие, докато трае сесията;
 • Информирате Консултанта си за всякакви актуални, странични или неочаквани ефекти и затруднения, които изпитвате;
 • Да говорите един от езиците, практикувани от Консултантите (български, английски, френски, немски, руски, гръцки, турски език).

4.3. Информирано съгласие преди възползване от Услугите

С приемане на общите условия Вие декларирате, че сте уведомен(а) и се съгласявате със следното:
 • Вие разбирате, че предлаганите Услуги от се извършват от разстояние и не са медицински психиатрични услуги. Също така вие сте уведомени, че по преценка на Консултантите и във връзка с определена сфера на допълнителна дейност, може да бъдете насочени към медицински професионалисти.
 • Вие разбирате и се съгласявате, че Консултантите предлагат качествена психотерапевтична помощ, съгласно най-високите стандарти на професията съгласно стандартите на БОГАГП, БАП и ЕАП, и че Вашият проблем ще бъде адресиран по-най-професионален начин, но без гаранции за пълно облекчение на страданието.
 • Вие разбирате, че носите отговорност да следите състоянието си и да потърсите медицинска помощ при симптоми на Covid-19, при възникване на усложнения и да се обърнете към съответните специалисти в случай на необходимост.
 • Вие сте наясно, че дистанционната връзка може да срещне определени форсмажорни обстоятелства като срив на техниката, телефонните линии или интернета и в определени случаи предварително уговорени сесии могат да се пренасочат за друг ден, час или Консултант.
 • Вие ползвате Платформата Kabinet.bg при условията в нашата Политиката за поверителност и настоящите Общи условия единствено лично и за получаване на консултация за себе си или Вашето дете, над което упражнявате родителски права или сте негов настойник.

4.4. Ограничения за използване на Услугите

Услугите на Kabinet.bg не включват предоставяне на информация и консултация, свързана с медицински процедури във връзка с Covid-19, диагностика или насочване към медицински звена за тестване и лечение на пациенти с вируса. Вие изрично и конкретно потвърждавате, че носите цялата отговорност за следенето на Вашето здравословно състояние и че в случай на нужда, ще потърсите и изискате медицинска помощ.

Услугите на Консултантите, които получавате през Платформата Kabinet.bg, не са предназначени за предоставяне на спешна медицинска помощ. Ако се нуждаете от спешна медицинска помощ, трябва да се обадите на телефон 112 (или на Вашия регионален спешен номер) или да отидете в най-близкия кабинет за оказване на спешна помощ.

Някои проблеми не са подходящи за дистанционно предоставяне на психотерапевтични услуги, като например остро и тежко психично страдание, суицидни мисли или опити или антисоциално поведение.

За да използвате Услугите, ще трябва да предоставите някакви данни. Личната информация ще бъде събирана, обработвана, съхранявана, разкривана и унищожавана в съответствие с приложимото законодателство на ЕС и нашата Политика за поверителност.

Вие изрично се съгласявате, че поемате лична отговорност за използване на Платформата Kabinet.bg и Услугите и че използването е на Ваш собствен риск.

4.5. Оплаквания

Ние ще изслушаме Вашите нужди и споделените чувства като стрес, фрустрация, тъга, страх, гняв, болка, самота, объркване и др., като ще ви подкрепим в осъзнаването, че всички емоции са нормална част от реакцията към непознатата и шокираща ситуация на криза по време на пандемия. Нашите Консултанти са обучени и имат опит и са преминали и специализирано обучение за адресиране на психични проблеми и страдание по време на социална изолация, пандемия и др. COVID-19 предизвикателства. Ако все пак имате оплаквания по отношение на Услугите на Платформата, може да ги споделите на адрес complaints@kabinet.bg и ние поемаме ангажимент да реагираме в рамките на възможното и стандартите на нашата професия.

5. Право на промени

Ние имаме право, по свое усмотрение, да модифицираме, добавяме или изтриваме части от тези Условия по всяко време в бъдеще. Ние ще Ви уведомяваме за такива промени при всяко следващо влизане в Платформата Kabinet.bg. Ако след уведомление за такива промени продължите да ползвате Платформата и/или услугите, това ще означава, че потвърждавате тези промени и приемате да бъдете обвързани от ревизираните Условия, включващи тези промени.

6. Как използваме Вашите лични данни

Ние използваме личните данни, които ни предоставяте, само в съответствие с нашата Политика за поверителност.

Партньори

Kabinet.bg e проект на Българското общество по групова анализа и групови процеси и предоставя безплатна психотерапевтична помощ и емоционална подкрепа на хора в най-голям риск и нужда в ситуация на Covid-19 благодарение на нашите дарители и партньори. Ако искате да станете партньори на Kabinet.bg, може да се свържете се с нас на info@kabinet.bg.

Kabinet.bg e създаден и работи с подкрепата на:
© 2020–2022 Всички права запазени за Kabinet.bg ∙ Общи условияПолитика за поверителност
Този сайт използва бисквитки. С влизането си в онлайн платформата Kabinet.bg на Българското общество по групова анализа и групови процеси Вие се съгласявате с Общите условия и Политика за поверителност.
Close